Hos hende får vi altid blot hvid glasur på - og det smager himmelsk sammen med en kop oldemorkaffe.
Selv laver jeg dem alt for sjældent. Men til fastelavn er de fabelagtige (kan også laves som "boller" der flækkes) med kagecreme og flødeskum - og så glasur.
Ingredienserne er simple:
1 1/2 kop vand
125 g. margarine (evt. smør)
1 kop mel (125 g.)
4 æg
1 tsk. bagepulver
Jeg giver den her:
1 1/2 kop vand kommes i en gryde og koges sammen med 125 g. margarine.
Gryden tages af kog, og 1 kop mel (125 g.) røres i. Det varmes/koges op.
Derefter svales blandingen lidt og 4 æg røres i - et af gangen.
Til slut tilføjes 1 tsk. bagepulver.
Sættes på bageplade med en ske - rør endelig ikke i det, så falder det sammen under bagningen.
Bag v. 200 grader i ca. 1/2 time.
Køles og pyntes med glasur.
Og som nævnt: Hvis man former til boller i stedet for stænger, så kan man flække dem og fylde dem med fx flødeskum, kagecreme og måske en klat syltetøj. Så er det fremragende fastelavnsboller!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar