torsdag den 16. juni 2011

Spidskål - sådan!

Spidskål er efter min mening en grøntsag uden for pædagogisk rækkevidde. Eller det var den, indtil jeg anskaffede Camilla Plums "GRØNT" (leksikon om grøntsagsretter i to bind).
Nu har jeg én sublim måde at tilberede kålen på - oven i købet nem (giver ekstra point!):

Fru Plum bruger pancetta. Jeg er ud af dansk bondeslægt og bruger et passende stykke bacon.

1 spidskål - fjern de yderste blade og hak resten groft (ikke stokken!).
200-400 g. bacon skåret i snitter (jeg skærer huden af og giver til hunden)
salt og peber

Steg baconstykkerne møre på panden (ikke sprøde).
Tilsæt spidskålen, salt og peber.
Lad simre under låg, til det er mørt.

Det passer lige med, at de nye kartofler er kogte... Og de skal spises til.

1 kommentar:

Jette sagde ...

Tak, Anne. Så fik vi spidskål til vores Skrubber i aften. For farvens skyld, kom der lige et halvt rødløg og nogle gulerødder i tern.
God sommer. Vi ses i august.
KH
Jette