(Her bliver til ca. 2 plader; de flyder ikke så meget ud, så de kan ligge lidt tæt)
300 g mel
200 g smør
100 g lyst rørsukker
1/2 spsk tørrede rosmarinblade ( eller 1 spsk friske, hakket)
Fintreven frisk ingefær (1/2-1 spsk)
Fintreven skal af 1-2 appelsiner (eller 20-30 dråber urtegårdens appelsinolie)
1 spsk vanillesukker / og eller kornene fra en vanillestang (blandet i sukkeret)
1 tsk kardemomme
1 tsk chiliflager
1knsp salt
Bland sukker med krydderier. Bland derefter melet i og smuldr smør i / alternativt blødgør smør i micre og rør det i det tørre med en ske. Rør godt sammen og saml til slut med fingrene. Form til en pølse ( rul evt vha bagepapir) og lad hvile køligt min 1/2 time - gerne natten over i køleskab. Skær pølsen i 2-3 mm tykke skiver, som bages ved 175 grader i ca. 12 min. - de må ikke blive for brune, skal faktisk helst ud sekundet inden enkelte får lysebrunt skær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar