Så kan æbleskivepanden bruges hele året! Og er der et par kugler til overs, er de gode i madpakken. I dag var fyldet en rest skinke, ost og ærter. Jeg startede med at hælde dej i pandehullerne og efterfølgende møjsommeligt lægge lidt fyld i midten og så vende, vende, vende til de blev runde. Det fungere fint, men det gik lidt langsomt til mit temperament og det var ikke meget fyld, der kom i hver skive. Så efter et par pander rørte jeg bare skinke, ost og ærter direkte i dejen. Det fungerede mindst lige så godt, så det gør jeg fremover. Og så vil jeg også prøve fyld med spinat og feta.
Ingredienser:
250 g mel
1/2 tsk natron
2-3 æg (evt. 2 + 1 blomme)
1 tsk groft salt
1/2 l kærnemælk
1 spsk (solsikke)olie
Lidt reven muskatnød
Skinke (i små tern)
Ærter ( ca 1 1/2 dl)
Reven ost (ca 1 1/2 - 2 dl)
Ekstra fedtstof til stegning (flydende margarine)
Bland natron godt i melet. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør/pisk godt rundt.
Smelt lidt margarine i hvert pandehul og fyld dej ca 3/4 op i hullerne. Vend en kvart omgang af gangen med en grillpind, kødnål e.lig.
Når de er gyldenbrune og færdige lægges de i et ovnfast fad dækket med stanniol i en ca 100 grader varm ovn (så de alle er lune ved servering). Fint med en salat (fx kornsalat) til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar