tirsdag den 1. februar 2022

Salte æbleskiver - eller rettere skinkeskiver


Så kan æbleskivepanden bruges hele året! Og er der et par kugler til overs, er de gode i madpakken. I dag var fyldet en rest skinke, ost og ærter. Jeg startede med at hælde dej i pandehullerne og efterfølgende møjsommeligt lægge lidt fyld i midten og så vende, vende, vende til de blev runde. Det fungere fint, men det gik lidt langsomt til mit temperament og det var ikke meget fyld, der kom i hver skive. Så efter et par pander rørte jeg bare skinke, ost og ærter direkte i dejen. Det fungerede mindst lige så godt, så det gør jeg fremover. Og så vil jeg også prøve fyld med spinat og feta.

Ingredienser:

250 g mel

1/2 tsk natron

2-3 æg (evt. 2 + 1 blomme)

1 tsk groft salt

1/2 l kærnemælk

1 spsk (solsikke)olie

Lidt reven muskatnød

Skinke (i små tern)

Ærter ( ca 1 1/2 dl)

Reven ost (ca 1 1/2 - 2 dl)

Ekstra fedtstof til stegning (flydende margarine)

Bland natron godt i melet. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør/pisk godt rundt.

Smelt lidt margarine i hvert pandehul og fyld dej ca 3/4 op i hullerne. Vend en kvart omgang af gangen med en grillpind, kødnål e.lig. 

Når de er gyldenbrune og færdige lægges de i et ovnfast fad dækket med stanniol i en ca 100 grader varm ovn (så de alle er lune ved servering). Fint med en salat (fx kornsalat) til.




Ingen kommentarer: