torsdag den 24. februar 2022

Verdens hurtigste boller

Opskriften er oprindelig lidt keto-agtig og proteinrig. Men en dag havde jeg ikke hytteost og erstattede det med lidt af hvert fra køleskabet og nogle krydderier; det kom der 9 gode madboller ud af. Stadig ret hurtigt. Så enten neutralboller eller madboller; begge opskrifter kommer her som to-i-en:

300 g hytteost

Ca 2 dl ymer/creme fraiche/kærnemælk (måske mere, jo mere, jo saftigere, men de skal være til at forme).

Evt 100-200 g smuldret feta til madbolleudgaven

2 æg

250 g havregryn

1 tsk bagepulver

Lidt salt (undlad evt hvis der er feta i)

Der kan til madbolleudgaven med fordel tilsættes 1-2 tsk krydderier fx oregano

Man kan også tilsætte tørret tomat/pesto/tomatpesto/pølsestykker/salsa etc. alt efter humør.

Alt røres godt sammen med en ske. Sæt på bageplade med 2 skeer ( form let) - der bliver ca 9 stk.

Pensl/ dryp med lidt vand

Bages 20 min ved 200 grader varmluft.








Ingen kommentarer: