Opskriften er oprindelig lidt keto-agtig og proteinrig. Men en dag havde jeg ikke hytteost og erstattede det med lidt af hvert fra køleskabet og nogle krydderier; det kom der 9 gode madboller ud af. Stadig ret hurtigt. Så enten neutralboller eller madboller; begge opskrifter kommer her som to-i-en:
300 g hytteost
Ca 2 dl ymer/creme fraiche/kærnemælk (måske mere, jo mere, jo saftigere, men de skal være til at forme).
Evt 100-200 g smuldret feta til madbolleudgaven
2 æg
250 g havregryn
1 tsk bagepulver
Lidt salt (undlad evt hvis der er feta i)
Der kan til madbolleudgaven med fordel tilsættes 1-2 tsk krydderier fx oregano
Man kan også tilsætte tørret tomat/pesto/tomatpesto/pølsestykker/salsa etc. alt efter humør.
Alt røres godt sammen med en ske. Sæt på bageplade med 2 skeer ( form let) - der bliver ca 9 stk.
Pensl/ dryp med lidt vand
Bages 20 min ved 200 grader varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar