torsdag den 13. januar 2011

Gulerødder

Grøntsagsskuffen er på en eller anden måde igen fyldt op med gulerødder. Er angsten for at stå uden gulerødder en anerkendt fobi? I så fald lider jeg nok af den. I hvert fald kommer jeg (for) tit en pose i indkøbskurven, uden at det står på huskesedlen, for hvis nu...
Så vi må spise os ud af problemet.

Stenalderhjul
Gulerødderne skæres i små triller/hjul.
3-4 (hvis man er en svagspiser - ellers flere) hvidløgsfed hakkes fint.
Rødder og hvidløg steges på panden i smør el. olivenolie ved svag varme til hjulene er al dente.
Krydres med timian, salt og peber.

Sesamgulerødder
Gulerødderne skæres i stave i passende længde.
Steges ved svag  varme sammen med sesamfrø.
Efter nogle minutter tilsættes balsamico (bare en skvis).
Salt/peber. Færdig, når der stadig er bid i.

1 kommentar:

Helle Sager Møller sagde ...

I stedet for Jomfru i det grønne/ Nigella, som man fint kan dyrke selv, kan du bruge frisk timian. Det er også meget lækkert.