mandag den 18. april 2011

Pitabrød

Pitabrød er lækre både til aftensmad og madpakker.
Af denne her opskrift bliver der 12 stk.

25 g gær
4 1/2 dl vand
1 1/2 tsk salt
1 tsk sukker
1 1/2 spsk olivenolie
700 g mel

Gær opløses i håndvarmt vand. Tilsæt lidt mel (ca. 1 dl).
Lad det hvile et par min. og ælt derefter resten i.
Lad hæve under fugtigt viskestykke 1 time.
Ælt dejen igennem og form 12 boller, som rulles ud i ca. 1/2 cm. tykkelse.
Efterhæver ca. 30 min, pensles med vand og bages i ca. 10 min.


Vores yndlingsfyld er vist ret traditionelt: oksekødsruller, salat, tomat, løg, agurk og feta.
Jeg plejer at røre en dressing af syrnet fløde (eller hvad vi nu har), og purløg, persille, karse, dild etc. Alternativt spidskommen og lidt koriander. Og salt og peber selvfølgelig.

Ingen kommentarer: