Ja sådan skal det se ud! Min blev lidt mørkere... |
Æbler varmes i karamel til væden er fordampet |
Og bunden skal øverst! |
Æblerne skal ikke stå så længe næste gang... |
Dej:
200 g mel
100 g koldt smør
1 æg
2 tsk sukker
Mel og smør smuldres. Resten æltes i. Hviler i køleskab mindst 1/2 time.
(I dag snød jeg og brugte en færdig-dej!)
175 g smør
400 g sukker
6-7 store æbler (skrællede og i både - venter i koldt vand m. citronsaft)
I tarte tatin-formen (eller ovnfast dyb stegepande) smeltes smørret. Sukkeret kommes i, og det koges igennem. I det øjeblik det første brune begynder at vise sig, tages formen af varmen, og æblerne lægges tæt i sukkermassen. Koges igennem ved middel/god varme til vandet er fordampet.
Dejen rulles til et tyndt, rundt låg, som lægges over æblerne og stoppes hurtigt og godt ned ved kanterne.
Bages midt i ovnen ved 220 grader i 20-25 min.
Afkøl 5 - 10 min. og vend ud på et fad. Pas på varm saft!!!
Vanilleis er godt til...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar