søndag den 30. november 2014

Krydret græskarsuppe

Et sikkert hit på den årlige julebazar er Bronzekarrets græskarsuppe.
Den er dejlig krydret, føles som fløjl på tungen og giver varmen på en kold dag.
Her er opskriften, hvoraf der bliver 2 liter:

400 g (hokaido)græskar i tern (skrællet og uden kerneindmad)
1stort løg i tern
2 kartofler i tern
150 g suppeurter ( gulerod, porre, selleri, persillerod...)
3 fed hvidløg (tern)
1 liter bouillon ( fx kogt på høne)
1 lille spsk madras karry
1tsk stødt spidskommen
1tsk stødt koriander
1 knsp muskatnød ( reven)
1 limefrugt ( reven skal af den halve og saft af den hele)
4 cm skrællet og skivet frisk ingefær
2 dl piskefløde
3 spsk olie
Salt og peber

Lad løg og evt porre klare i olie ved middel varme.
Tilsæt karry og hvidløg og svits 1 min. Tilsæt derefter de øvrige grøntsager og krydderier (undtagen ingefær og lime) og svits blidt nogle minutter under omrøring. Hæld bouillon og ingefær ved, og lad simre under låg (svag/ middel varme) i 20 minutter. Blend alt med stavblender. Tilsæt lime ( reven skal og saft) og piskefløde, og smag til med salt og peber.
Spises med godt brød til.

Ingen kommentarer: