Kendte ikke til eksistensen af en sådan, før jeg så den. Og så gik det op for mig, hvordan de der brød med melstriber bliver til.
Opskrift:
50 g gær
10 spsk vand (fingervarmt)
4 dl (let)mælk
2 spsk sukker
1 tsk salt
1/2 dl olie (vindrue/raps)
ca. 1 kg mel (i dag: 150 g spelt, 150 g fuldkornshvedemel, resten hvedemel)
2 fintrevne gulerødder (alternativt 1 tsk kardemomme)
1 pisket æg til pensling
Opløs gær i vand.
Tilsæt ca. 100 g mel.
Kom resten af ingredienserne i, før der kommer mere mel i.
Ælt mel i til dejen slipper
Form boller og læg dem på bagepladen. Hæver ca. 1/2 time.
Jeg lavede også et brød, som hævede i den meldækkede hævekurv (til dobbelt størrelse).
Brødet vendte jeg ud på en plade (gik lidt itu denne første gang - der må mere mel til!)
Bollerne pensles med æg (hvilket jeg først fik gjort, efter de havde bagt fem minutter...).
Bages ved 200 grader varmluft til det er færdigt.
Boller ca. 10-15 min. Brødet ca. 20-25 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar