Har lige bagt 42 muffins.
Sarah Olivia skulle dele ud i klassen - og de er 32. De sidste ti må vi så se, om vi selv kan klare...
Egentlig skulle de have været pyntet lidt is&sne-agtigt. Men så kom vi i tanke om, at vi havde noget regnbuefarvet sukker stående. Så nu kommer der lidt knald på januar! Under farvedrysset er der en skumcreme af fløde med hvid chokolade. Her kommer opskriften - først på muffins, dernæst på chokoladeskummet:
14 stk. (42 stk)
250 g smør (750 g)
2 1/2 dl sukker - evt. lyst rørsukker (7 1/2 dl)
1 spsk vanillesukker (3 spsk)
4 æg (12)
5 dl mel (15 dl)
2 tsk bagepulver (6 tsk)
100 g (gerne frosne) hindbær (300 g)
100 g hvid chokolade - hakket (300 g)
Lun evt. smørret i mikroovnen, så det bliver blødt.
Rør smør, sukker og vanillesukker godt sammen.
Kom æggene i. Ikke alle på en gang - rør efter hvert æg.
Bland bagepulveret med melet.
Vend melet i smør/sukker/æggeblandingen.
Vend chokoladen i.
Vend forsigtigt hindbær i.
Kom dejen i muffinforme.
Bages i varmluftovn v. 175 grader i ca. 25 min.
Stik med en kødnål for at mærke, om de er færdige.
Afkøl. Dekorer med chokoladeskum:
1 1/2 dl piskefløde (4 1/2 dl - eller 5, så passer det med kartonen!)
1 spsk vanillesukker (3 spsk)
100 g hvid chokolade (300 g)
Varm fløde op til lige før, den koger!
Tag den af varmen og tilsæt vanillesukker og hakket hvid chokolade.
Rør til det er smeltet godt sammen.
Lad det køle helt ned - mindst 4 timer. Kan godt stå i køleskab til næste dag.
Pisk blandingen til "flødeskum".
Ingen kommentarer:
Send en kommentar